NieuwsVerslagen 2010

Matthias Kahle met SAM 35cc bij Mini Dakar Hardenberg

Tijdens de Mini Dakar Hardenberg zijn Matthias Kahle en de SAM 35cc aanwezig. Sächsische Automobil Manufaktur heeft een nieuwe auto ontworpen en gebouwd. Het is een crossover, geschikt voor lange afstanden maar ook voor gewone rally. Het is een interessante optie voor Dakar, en wellicht goede competitie voor de snelle bolides die daar worden ingezet. Matthias Kahle heeft zich als rijder aan het project verbonden. Hij heeft zeker 6 keer de kampioenstitel in het Duitse rallykampioenschap gewonnen, was in 2006 in een Fast & Speed buggy bij Dakar en in 2008 bij de Transorientale. Zijn aanwezigheid in Hardenberg belooft veel spektakel!

De SAM 35cc is gebouwd op basis van een buizenframe, met een 3.5L van Mercedes uit het schap met ‘motorsport’ blokken. In een auto van 1750 kilo levert de motor ongeveer 300 pk en 350Nm koppel. Sadev levert de bak, de veren komen bij Reiger vandaan. De SAM 35cc is met het FIA reglement erbij ontworpen en heeft o.a. opties voor een extra grote brandstoftank etc. Het is een competitieve auto die in marathonrallys, Baja’s en reguliere rallywedstrijden kan worden ingezet. Er wordt ook gewerkt aan een straatversie.

Er zijn spannende beelden beschikbaar van de auto, waarmee we een voorproefje krijgen van de capaciteiten van de auto en van de rijder:

On board tijdens de Lausitz Rally

Rollout fahraufnahmen

Introductiefilm van SAM